Bolton beschuldigt Witte Huis van het blokkeren van zijn Twitter-account

John Bolton is de gewezen nationale veiligheidsadviseur van Donald Trump. Na zijn ontslag publiceerde hij geen Twitterberichten meer. Tot nu.
AFP John Bolton is de gewezen nationale veiligheidsadviseur van Donald Trump. Na zijn ontslag publiceerde hij geen Twitterberichten meer. Tot nu.
John Bolton, de gewezen nationale veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, beschuldigt het Witte Huis ervan hem geen toegang te hebben gegeven tot zijn Twitter-account na zijn ontslag.

"We hebben nu het Twitter-account bevrijd, eerder oneerlijk onderdrukt in de nasleep van mijn ontslag als Nationaal Veiligheidsadviseur", aldus Bolton. "Het Witte Huis weigerde de toegang tot mijn persoonlijk Twitter-account terug te geven. Uit angst voor wat ik zou zeggen? Zij die speculeerden dat ik was ondergedoken, sorry om teleur te stellen.”

Trump had op 10 september verrassend het ontslag van Bolton - zijn inmiddels derde veiligheidsadviseur - aangekondigd. De president wees daarvoor naar meningsverschillen. Bolton gaf een andere versie van de feiten. Hij zei op Twitter dat hij zelf zijn ontslag had aangeboden. Sindsdien had hij geen tweet meer gepubliceerd.

In een telefonisch interview aan zender Fox News, had Trump ontkend dat hij Bolton geen toegang tot zijn Twitter-account had gegeven.




5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Michael Aerts

  Dus Trump ontkent maar Tichman springt toch, weeral eens, voor hem in de bres. In geval dat hij weer eens zou liegen misschien?

 • Jean-Pierre van Bladel

  Dat is toch mijnheer Spaghetti ?!?!

 • Dries Peeters

  Goed dat trump deze warmonger ontslagen heeft.

 • Karel Tichmann

  Dit is normaal, toen hoge functionarissen van Obama W.H. Govt verlieten, moesten ze ook alle sociale media opgeven. Makkelijk op te zoeken en onmogelijk te verzinnen..

 • Leonarda Van Opbroecke

  Die mannen zijn allemaal over de 70 jaar en zeveren en beschuldigen mekaar voor gelijk wat als kleine kinderen.. Beginnende dementie? Ga toch allemaal op pensioen, aub. Indien ze in hun leven echt gewerkt hadden waren ze nu al 10 jaar op rust. Je moet je niet afvragen hoe belangrijk ze zichzelf toch vinden !!!!!!