Exclusief voor abonnees

Bolsonaro wil geweld met geweld bestrijden in favela’s. “Ze sturen het leger de heuvels op, maar we hebben nog steeds geen riolering of crèches”

Favela da Providência, Rio de Janeiro.
Valda Nogueira Favela da Providência, Rio de Janeiro.
De Braziliaanse nieuwe extreemrechtse president Jair Bolsonaro is van plan om de criminaliteit in de favela’s in Rio de Janeiro uit te roeien. Maar politiegeweld heeft daar tot nu toe geen oplossing gebracht.

Alan da Silva weet niet hoe de presidentskandidaten heten, hij weet alleen dat een van hen van plan is om nog meer militairen en politie de favela’s in te sturen. “Een slecht plan”, zegt de voormalig drugsdealer terwijl hij een blikje cola opentrekt. “Dan verlies ik nog meer vrienden.” Hij maakt zich geen illusies over de toekomst. “Deze oorlog houdt nooit op.”

Je hebt 12% van dit artikel gelezen
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Paul Vandekerckhove

  Ik wist het , ze weten het hier weten wat daar moet gedaan worden ,waarom zoekt brazilie geen president in vlaanderen ? Hier hebben ze verstand ervan .

 • Marc Verschaeren

  Crèches waren hier ook niet 60 jaar geleden , toen was B top land om in te leven . Is dat de maatstaf , een hok waar je je kinderen kunt droppen ?.

 • guido Bervoets

  Ik zie het al gebeuren - geweld gaat nog meer geweld uitlokken en men creëert een spiraal van geweld waarbij er nog meer politie en militairen moeten worden ingeschakeld en voor men er erg in heeft is men in een militaire dictatuur beland. De eerste stappen zullen het aan banden leggen van de oppositie, de pers controleren, de vrijheid van meningsuiting beperken en de grondwet aanpassen. Het gewone werk dus van een extreemrechtse regering.

 • Jan Van Leive

  Na 30 jaar zakkenvullerij en laten betijen door linkse figuren is er misschien een lichtpunt maar er zal een ware tsunami moeten zijn om terug normale toestanden te bewerkstelligen .Een zaak heeft Bolsonaro voor op andere politici , hij houdt geen rekening met wat de anderen ervan denken , en dwarsliggende rechters zullen gauw weten wat hun te doen staat

 • pierre Van den Wijngaert

  Na 13 jaar links bewind de armen nog armer de economie op apegaten,links is ;iedereen gelijk ??dus armer!!!