Bolsonaro trekt versoepeling wapenwet in

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro.
REUTERS De Braziliaanse president Jair Bolsonaro.
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft vandaag zijn eigen decreten om de wapenwet te versoepelen, weer ingetrokken. Er was veel verzet tegen de nieuwe regels en morgen zou het Hooggerechtshof zich buigen over de grondwettelijkheid ervan.

Een soepelere wet op wapenbezit was een van de belangrijkste beloftes van de extreemrechtse Bolsonaro tijdens de campagne voor de verkiezingen van oktober vorig jaar. Maar toen de president in mei met twee decreten op de proppen kwam, was er meteen veel kritiek. 

Tegenstanders vreesden dat er alleen maar meer geweld van zou komen, terwijl Brazilië nu al erg veel moorden telt. Een groot aantal beroepen zou plots wapens mogen dragen in het openbaar: landbouwers, chauffeurs, jagers, politici, advocaten en zelfs sommige journalisten.

De president heeft wel al drie nieuwe decreten ingediend, waarover nog maar weinig bekend is.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jef Joossens

    Mensen die buiten het dorp of de stad wonen zouden ook een wapen mogen dragen. Al goed dat het afgeschaft is, geloof mij, je zou nogal wat zien gebeuren hier. Ze maken elkaar nu al af voor het minste.