Bolsonaro hoeft niet meer via sonde te eten na operatie aan buik

Archieffoto: Jair Bolsonaro
AFP Archieffoto: Jair Bolsonaro
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro kan opnieuw zelfstandig eten en wandelen. De uiterst rechtse president ligt nog steeds in het ziekenhuis van Sao Paulo waar hij vijf dagen geleden een operatie onderging aan zijn buik.

"Hij gaat door met de fysiotherapeutische oefeningen en kan door de gangen wandelen", zeiden de artsen. Ook hoeft hij niet meer via een sonde te eten.

Volgens zijn woordvoerder kan de president zijn taken pas hervatten op 17 september, vier dagen later dan gepland. Het is de vierde operatie voor Bolsonaro, nadat hij tijdens zijn verkiezingscampagne werd neergestoken.

De Braziliaanse president wordt op 24 september verwacht in New York voor de jaarlijkse algemene vergadering van de Verenigde Naties.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gerard Braeckmans

    Tot zover het herstel van die man. Zoiets gebeurt elke dag in een hospitaal.

  • Steven Snijckers

    Wat een opluchting dat President Bolsonaro aan de beterhand is want Brasilie heeft hem broodnodig voir het herstel van het land! Viva Bolsonaro!