Bolsonaro haalt uit naar critici over Amazonegebied: “Het zijn niet de longen van de aarde”

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro
REUTERS De Braziliaanse president Jair Bolsonaro
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro zei bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties dat andere landen de soevereiniteit van Brazilië moeten respecteren. "Andere landen zijn alleen geïnteresseerd in het Amazonegebied vanwege de mineralen en biodiversiteit, niet vanwege de inheemse bevolking", aldus Bolsonaro.

"Het Amazonegebied is geen onderdeel van wereldwijd erfgoed en het zijn ook niet de longen van de aarde. Ieder land dat wil helpen het regenwoud te beschermen, moet de Braziliaanse soevereiniteit respecteren", vervolgde Bolsonaro zijn toespraak.

Dit jaar zijn er veel bosbranden in het Braziliaanse regenwoud. Die worden vaak aangestoken door mensen die de grond willen gebruiken voor akkerbouw. Bolsonaro wordt internationaal bekritiseerd omdat hij niet genoeg zou doen om de branden te bestrijden en voorkomen.

Bekijk ook:

Greenpeace filmt bosbranden Amazone vanuit de lucht

Verbrande miereneter gaat viraal
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bianca Hey

  @Marc Verdonck: je weet dat er ook gewoon mensen daar wonen die hier helemaal niets aan kunnen doen hé? Misschien willen die het ook wel anders. Lekker makkelijk om dan te riepen dat het land dan maar ten onder niet gaan. Het gaat maar om een paar miljoen mensen.

 • Gino Denil

  Bolsonaro is helemaal geen beoefend (?) wetenschapper, Ivan de ridder. Hij kreeg zijn opleiding aan de Academia Militar das Agulhas Negras, een in Resende gevestigde instelling voor hoger beroepsonderwijs.

 • Michael Van Acker

  maar EU heeft net een landbouwakkoord afgesloten met Latijns Amerika zodat wij technologie kunnen leveren en zij ons landbouwprodukten opsturen. Vanwaar de 'plotse' hypocrisie van Europa?

 • ivan de ridder

  Bolsonaro weet beter, hij is dan ook beoefend wetenschapper ... Bovendien kan ook hem de inheemse bevolking geen barst schelen.

 • André Van Laethem

  Als elk land zorgt vloor zin eigen longen is er geen probleem. Waarom mogen zij hun land niet gebruiken omdat hier elke vierkante meter onder beton van huizen zit. De immo kantoren en vastgoedmakelaars beheren elk land