Bol.com verwijdert producten om valse coronaclaims

“Onze partners zijn niet eerlijk en misbruiken het systeem”, liet een woordvoerder weten.
ANP “Onze partners zijn niet eerlijk en misbruiken het systeem”, liet een woordvoerder weten.
Webwinkel bol.com gaat tientallen producten aanpassen of verwijderen omdat ze onterecht beweren dat ze bescherming bieden tegen het coronavirus. Ook neemt het bedrijf maatregelen tegen woekerprijzen voor onder meer mondkapjes, meldt Noord-Holland Nieuws.

Wie zoekt in de winkel naar ‘corona virus’, kreeg tot voor kort een lijst met producten met bedenkelijke claims. “Bescherm uzelf tegen (2019-nCoV) virussen, bacteriën en stofdeeltjes!”, viel er te lezen bij een stofkapje voor in de bouw. Ook werd er via de website een ‘Mega voordeelset’ verkocht, bestaande uit desinfecteermiddel en een mondkapje. ‘Volgt de WHO-richtlijn voor coronavirus’, stond erbij. Kosten: 105 euro.

Lees op HLN+. In de strijd tegen corona en andere virussen: kan je je afweersysteem ook zelf een boost geven?

Volgens NH Nieuws gaat het om “tientallen producten”, die in de producttitel of omschrijving verwezen naar het coronavirus en 2019-nCOV of Covid-19. De producten zijn te koop via bol.com, maar worden geleverd door externe leveranciers. “Onze partners zijn niet eerlijk en misbruiken het systeem”, liet een woordvoerder weten. “We zijn bezig om maatregelen tegen ze te nemen.”

Klanten die een dergelijk product hebben gekocht, kunnen het terugsturen en krijgen hun geld terug, zegt bol.com.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.