Bokser die Franse agenten te lijf ging tijdens protest ‘gele hesjes' verontschuldigt zich: “Ik heb slecht gereageerd”

Christophe Dettinger, voormalig Frans bokskampioen, sloeg een politieagent met enkele rake klappen op het gezicht.
Photo News Christophe Dettinger, voormalig Frans bokskampioen, sloeg een politieagent met enkele rake klappen op het gezicht.
“Ik heb slecht gereageerd”, zegt de 37-jarige bokser Christophe Dettinger die afgelopen weekend enkele politieagenten hardhandig aanpakte tijdens het protest van de ‘gele hesjes’ in Parijs. “De woede steeg me naar het hoofd”, zegt Dettinger in zijn videoboodschap.

“Ik zag dat mensen geblesseerd waren, ik zag dat agenten de protestanten pijn deden”, zo tracht de ex-bokser zijn daden te vergoelijken in een video die hijzelf op Facebook deelde. “Ik ben niet extreemlinks, noch extreemrechts”, vervolgt hij. “Ik ben een Fransman. En ik hou van mijn vaderland.” De patriot zegt in het filmpje nog dat hij zichzelf gewoon verdedigde. “Op een slechte manier.” 

Laffe daad

Dettinger werd dit weekend gefilmd tijdens het protest van de Franse ‘gele hesjes’ in Parijs. Op de beelden was duidelijk te zien hoe de oud-bokser een agent met enkele rake klappen in het gezicht sloeg.

Op een tweede filmpje schopte hij tegen een ordehandhaver die reeds op de grond lag. Beide video’s gingen in een mum van tijd viraal en werden massaal gedeeld op sociale media. Burgers reageerden ontzet, inclusief Franse politici. En de roekeloze bokser werd al snel geïdentificeerd als Christophe Dettinger. “Een laffe daad”, aldus Frans minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner op Twitter.

Aangifte

Dettinger zelf was een tijdje spoorloos. Tot hij zichzelf vanmorgen, twee dagen na het protest, aanbood bij de politie. Dat was op aanraden van zijn oud-trainer Jacky Trompesauce.

De politieagent die in elkaar werd getrapt door Dettinger zou aangifte hebben gedaan bij de politie. Of de tweede agent, die enkele keren op het gezicht werd geslagen, een klacht indiende is niet duidelijk.

Bekijk ook: 

Photo News20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bruno Draulans

  Het zijn altijd de betogers die geweld uitlokken. Je gaat mij niet wijsmaken dat agenten er beginnen op te kloppen als betogers vredig door een straat wandelen. De allereerste hesjes werden gerust gelaten maar deze zijn gewoon uit op geweld.

 • Ceriel Devos

  Die agent heeft geluk dat hij een zware helm droeg, anders had hij echt ko gegaan. Zo zou je een man of 20 nodig hebben bij protesten. Geweldloos protest werkt niet meer de dag van vandaag.

 • Max Illens

  Tien jaar opsluiten met eware criminelen. De bevolking is het echt beu met de straffeloosheid.

 • Erwin Werwaarts

  Een protest misbruiken om je vechtlust te kunnen botvieren , is willen domineren uit machtslust , in plaats van echt te protesteren uit onmacht .

 • Nico Eeckhout

  Met andere woorden, zijn advocaten hebben uitgerekend hoe hij er het goedkoopst en makkelijkst vanaf kan komen, en een voorgekauwde en fake verontschuldiging hoort daar nu eenmaal bij he.