Boko Haram eist aanslag op busstation in Nigeria op

AFP
De leider van de gewapende moslimfundamentalistische beweging Boko Haram in Nigeria, Abubakar Shekau, heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse hoofdstad opgeëist. Hij deed dat in een video die het Franse persagentschap AFP kon bekijken. Bij de aanslag kwamen minstens 75 mensen om het leven.

Shekau was op de beelden te zien met een Kalasjnikov-aanvalsgeweer tegen de linkerschouder en gekleed in een militair uniform. De aanslag tegen het busstation Nyanya, in de rand van hoofdstad Abuja, was de eerste grote aanslag in de hoofdstad in twee jaar tijd. De aanslagen van Boko Haram vinden meestal plaats in het noordoosten van het land.

De aanslag in de hoofdstad onderstreept dat de groep eender waar in het Afrikaanse land kan toeslaan, terwijl president Goodluck Jonathan, die heel wat kritiek krijgt voor zijn aanpak van de crisis, verzekert de islamisten verzwakt te hebben.

De Verenigde Staten hebben de leider van Boko Haram op hun terroristenlijst geplaatst en loofden 7 miljoen dollar (5,1 miljoen euro) uit voor zijn arrestatie.