Boeren opnieuw de weg op in Nederland uit protest, distributiecentra geblokkeerd

Protest bij het distributiecentrum van Lidl in Herenveen.
Photo News Protest bij het distributiecentrum van Lidl in Herenveen.
Boeren zijn vanavond met hun tractoren op meerdere plekken in Nederland opnieuw de weg opgegaan. Zo voeren ongeveer 35 boeren met tractoren actie bij de terminal van Eindhoven Airport. Ook gisterenavond gingen honderden boeren met hun tractoren de baan op.

De Nederlandse boeren zijn boos over de plannen van de regering voor het verminderen van de uitstoot van stikstof. Ook willen ze dat supermarktketens een eerlijke prijs betalen voor landbouwproducten.

Volgens een woordvoerster zijn de ordediensten op Eindhoven Airport met de boeren in gesprek en is de sfeer gemoedelijk. Politieagenten en de marechaussee houden toezicht op de omliggende wegen om te voorkomen dat meer boeren zich bij de actie zouden aansluiten. Het bestemmingsverkeer voor de luchthaven kan er wel langs, aldus de woordvoerster.

Ook een actie van boeren met hun landbouwvoertuigen bij het distributiecentrum van Aldi in Groenlo in Gelderland verloopt rustig.

Boeren met trekkers blokkeren ook de A7 bij het knooppunt bij Heerenveen. De weg richting Groningen is daardoor afgesloten. Ook op de A32 bij hetzelfde knooppunt staan boeren met tractoren. Richting Leeuwarden is slechts een rijstrook vrij.

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • gilbert de nocker

    acties van boeren zouden moeten verstrengen.in nederland zouden ze de rechters die de uitspraak ivm stikstof gedaan hebben voor de grote economische schade van hun uitspraak laten opdraaien.als de landbouw zo behandeld word is er binnen 10 jaar hongersnood