Boeing van Delta daalt bijna 9.000 meter in zeven minuten: passagiers komen met schrik vrij

Ce papa a cru qu'il allait mourir.
Twitter Ce papa a cru qu'il allait mourir.
Passagiers van een vlucht van Delta Airlines zijn met de schrik vrijgekomen na aanzienlijk hoogteverlies. Velen dachten dat hun laatste uur had geslagen. De in Atlanta (Georgia) opgestegen Boeing daalde van 39.000 voet (11.800 meter) tot 10.000 voet (3.048 meter) in zeven minuten.

Het vliegtuig was gisteravond laat (plaatselijke tijd) op weg naar Fort Lauderdale in Florida. Door het drukverlies kwamen de zuurstofmaskers te voorschijn. Passagiers Harris DeWoskin verklaarde dat verschillende inzitten begonnen te hyperventileren. Een airhostess trachtte de gemoederen te bedaren en riep via de intercom om vooral niet te panikeren.

Een andere passagier greep zijn telefoon en stuurde een ‘afscheids-sms’ naar zijn vrouw en vader. Hij nam nog enkele foto’s in de veronderstelling dat hij de vlucht niet zou overleven en knuffelde zijn klein zoontje. Hij bedankte achteraf de piloot en de hele crew. Vlucht 2352 werd omgeleid naar Tampa (Florida) en landde zonder problemen.

Volgens Delta Airlines ondervond het vliegtuig op kruishoogte cabinedrukproblemen waardoor de piloten een snelle daling inzetten naar een veiligere hoogte. De Boeing 767-300 is meteen na de landing door onderhoudstechnici onderzocht.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Don Tessers

  Titel spreekt over 9000 meter in 7 sec. en in het bericht 3048 meter. Hoe zit het nu redactie?

 • jean petermans

  Er wordt in dat artikel veel neergepend maar er wordt niks gezegd wat dan de normale daalsnelheid is.

 • george aper

  Hahaha allee zeg! Volgen ze een standaard procedure, denken ze nog dat ze vergaan!

 • Dirk Saenen

  Normale procedure, goed werk van de piloot