Boeing-topman: “737 MAX-toestellen opnieuw laten vliegen kan ‘gradueel’ gebeuren”

Boeing-topman Dennis Muilenburg.
REUTERS Boeing-topman Dennis Muilenburg.
Het terug laten vliegen van de Boeing 737 MAX zou "gradueel" kunnen gebeuren, gezien de specifieke vereisten van regulatoren wereldwijd. Dat meldt Boeing-topman Dennis Muilenburg vandaag.

"Een graduele opheffing van het vliegverbod is een mogelijkheid", aldus Muilenburg tijdens een conferentie in Laguna Beach (Californië). 

Hij herhaalde dat Boeing nog steeds een herindienstname van het toestel plant "begin vierde kwartaal", of met andere woorden in oktober. Bij twee rampen met de 737 MAX, in Ethiopië en Indonesië, kwamen in totaal 346 mensen om het leven.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Leo Legrelle

    Het 737 concept is uitgemergeld. Motoren staan te hoog tov de vleugel en te ver naar voor. De center of gravity verschuift daardoor ook verder naar voor. De Elevator achteraan is nog steeds te klein. Aerodynamisch is het toestel niet meer 100 procent ok. Nu gaan ze het in de lucht proberen te houden met software-updates. Mij krijg je er alvast niet in.

  • Jeffrey Vandenbroucke

    Boeing kan dat wel willen, de vraag is: welke passagier stapt daar nu nog vrijwillig op?...