Boeing tekent deal voor productie nieuwe Air Force One

President Donald Trump en first lady Melania Trump stappen aan boord van de Air Force One. De Air Force One in Helsinki. Boeing heeft een contract getekend voor het bouwen van twee 747-8-toestellen die dienst moeten gaan doen als Air Force One van de Amerikaanse president. President Trump had eerder geklaagd over een deal voor nieuwe toestellen voor Air Force One met een prijskaartje van vier miljard dollar. "Schrap die order'', zei hij destijds op Twitter.
REUTERS President Donald Trump en first lady Melania Trump stappen aan boord van de Air Force One. De Air Force One in Helsinki. Boeing heeft een contract getekend voor het bouwen van twee 747-8-toestellen die dienst moeten gaan doen als Air Force One van de Amerikaanse president. President Trump had eerder geklaagd over een deal voor nieuwe toestellen voor Air Force One met een prijskaartje van vier miljard dollar. "Schrap die order'', zei hij destijds op Twitter.
Vliegtuigmaker Boeing heeft een contract getekend voor het bouwen van twee 747-8-toestellen die dienst moeten gaan doen als Air Force One van de Amerikaanse president. De toestellen moeten in december 2024 klaar zijn en geverfd zijn in de kleuren rood, wit en blauw. Met het contract is een bedrag van 3,9 miljard dollar (3,3 miljard euro) gemoeid.

Het Pentagon heeft het besluit bevestigd. Het contract komt in grote lijnen overeen met een eerder informeel akkoord dat Boeing en het Witte Huis in februari hadden gesloten. President Trump had eerder geklaagd over een deal voor nieuwe toestellen voor Air Force One met een prijskaartje van vier miljard dollar. "Schrap die order'', zei hij destijds op Twitter.

Het Witte Huis liet in februari weten dat het nieuwe contract de belastingbetaler 1,4 miljard dollar scheelt, maar die besparing wordt niet bevestigd.

De Air Force One in Helsinki. Boeing heeft een contract getekend voor het bouwen van twee 747-8-toestellen die dienst moeten gaan doen als Air Force One van de Amerikaanse president. President Trump had eerder geklaagd over een deal voor nieuwe toestellen voor Air Force One met een prijskaartje van vier miljard dollar. "Schrap die order'', zei hij destijds op Twitter.
Photo News De Air Force One in Helsinki. Boeing heeft een contract getekend voor het bouwen van twee 747-8-toestellen die dienst moeten gaan doen als Air Force One van de Amerikaanse president. President Trump had eerder geklaagd over een deal voor nieuwe toestellen voor Air Force One met een prijskaartje van vier miljard dollar. "Schrap die order'', zei hij destijds op Twitter.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Ooms

  Trump kan, voor een zogenaamde zakenman, niet echt goed rekenen. 4 - 1,4 = 3,9 ?

 • Gerard Braeckmans

  Zoals altijd doet ie dus het omgekeerde van wat hij eerst beweert. Die man wordt gekker met de dag.

 • Jo Desk

  In plaats van 4 miljard wordt het 3,9 miljard. Wat een besparing. Zie niet hoe ze dan kunnen zeggen dat er 1,4 miljard bespaard is? Rekenen kunnen ze daar al evengoed als hier.