Boeing KLM raakt deel van de romp kwijt bij opstijgen, wagen geraakt

photo_news
Een Boeing 777 van KLM, onderweg van Japan naar Amsterdam, heeft kort na het opstijgen een rompdeel verloren. Volgens de luchtvaartmaatschappij is niemand gewond geraakt.

Het onderdeel, met een oppervlakte van 1 vierkante meter, kwam boven de stad Osaka op een auto terecht. Het toestel (de KL868) zelf kon veilig doorvliegen naar Nederland en is zaterdag aan het einde van de middag veilig op Schiphol geland. Eerder werd melding gemaakt dat er een vleugeldeel was verloren, maar dit blijkt een deel van de romp te zijn. Welk deel kon een woordvoerder van KLM niet zeggen.

"De vliegveiligheid aan boord is op geen enkel moment in het geding geweest. KLM betreurt dit incident en heeft vanzelfsprekend direct een onderzoek ingesteld", aldus KLM. De maatschappij is in overleg over de kwestie met de Japanse luchtvaartautoriteiten en Boeing, de fabrikant van het toestel.

Hoe het onderdeel heeft kunnen loslaten is nog onbekend. Maar er is volgens de woordvoerder geen reden om andere 777's uit de vloot aan de grond te houden als voorzorgsmaatregel.