Boeing heeft software-update klaar voor Boeing 737 MAX

Vliegtuigbouwer Boeing heeft de software-update voor de toestellen van het type 737 MAX gereed. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. Boeing heeft al 360 vlieguren gemaakt met toestellen met de vernieuwde software tijdens 207 vluchten.

De software-update moet nog goedgekeurd worden door de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA voordat de toestellen weer de lucht in mogen. De FAA zegt de nieuwe software nog niet te hebben ontvangen, maar verwacht die binnen een week te hebben. Dan bekijkt de waakhond ook de documentatie en trainingen voor piloten die Boeing heeft aangepast.

De 737 MAX-toestellen staan sinds maart wereldwijd aan de grond na twee dodelijke ongelukken binnen een half jaar. Bij de ongelukken in Indonesië en Ethiopië drukte een systeem dat overtrek van het toestel moest voorkomen herhaaldelijk de neus naar beneden. Dat systeem reageerde op foutieve data van een sensor. 
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • wim Goossens

  In de burgerluchtvaart zou men terug naar de basis moeten : elk vliegtuig zou moeten kunnen zweven zonder gebruik van high tech oplossing ...

 • Alex Huyghe

  Volledig akkoord Victor!

 • pol van de velde

  Vliegtuig is niet in balans en geen enkele software zal daar een oplossing voor zijn. Tot volgende ramp!

 • François Defosse

  Ik ben mijn vertrouwen verloren in dat toestel, ik weiger aan boord te gaan van zo'n doodskist.

 • Peter Nols

  Het zal een serieus stabilisatieprobleem zijn want anders hadden ze gewoon de staart verzwaart.