Boeing heeft software-update klaar voor Boeing 737 MAX

AFP
Vliegtuigbouwer Boeing heeft de software-update voor de toestellen van het type 737 MAX gereed. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. Boeing heeft al 360 vlieguren gemaakt met toestellen met de vernieuwde software tijdens 207 vluchten.

De software-update moet nog goedgekeurd worden door de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA voordat de toestellen weer de lucht in mogen. De FAA zegt de nieuwe software nog niet te hebben ontvangen, maar verwacht die binnen een week te hebben. Dan bekijkt de waakhond ook de documentatie en trainingen voor piloten die Boeing heeft aangepast.

De 737 MAX-toestellen staan sinds maart wereldwijd aan de grond na twee dodelijke ongelukken binnen een half jaar. Bij de ongelukken in Indonesië en Ethiopië drukte een systeem dat overtrek van het toestel moest voorkomen herhaaldelijk de neus naar beneden. Dat systeem reageerde op foutieve data van een sensor. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • pieter De Potter

  Als de piloten baas kunnen blijven over hun toestel zal het probleem opgelost zijn. Voor die update konden ze de foutieve computerbesturing niet eens stoppen.

 • wim Goossens

  In de burgerluchtvaart zou men terug naar de basis moeten : elk vliegtuig zou moeten kunnen zweven zonder gebruik van high tech oplossing ...

 • Alex Huyghe

  Volledig akkoord Victor!

 • pol van de velde

  Vliegtuig is niet in balans en geen enkele software zal daar een oplossing voor zijn. Tot volgende ramp!

 • François Defosse

  Ik ben mijn vertrouwen verloren in dat toestel, ik weiger aan boord te gaan van zo'n doodskist.