Boeing glijdt van landingsbaan bij noodlanding in Manila: alle 165 inzittenden ongedeerd

Het gaat om een Boeing 737-800, zoals deze van Ryanair.
REUTERS Het gaat om een Boeing 737-800, zoals deze van Ryanair.
Op de Filipijnen heeft een vliegtuig een noodlanding gemaakt op de internationale luchthaven van hoofdstad Manila. AirLive meldt dat het gaat om een vliegtuig van de Chinese luchtvaartmaatschappij XiamenAir.

Vlucht MF8667, die was vertrokken uit het Chinese Xiamen, draaide ongeveer een uur rondjes vooraleer de landing werd afgebroken. Tijdens de tweede landingspoging gleed de Boeing 737-800 van de baan. 

Op foto's is te zien hoe het vliegtuig in het gras ligt met een vleugel op de grond. Bij de landing brak de linkermotor af, meldt het Chinese nieuwsagentschap CTGN. De luchtvaartmaatschappij laat op sociaalnetwerksite Weibo weten dat alle 157 passagiers en acht bemanningsleden werden geëvacueerd en dat niemand verwondingen opliep.

XiamenAir, voorheen bekend als Xiamen Airlines, is een luchtvaartmaatschappij met als thuishaven Xiamen, in de Chinese provincie Fuijan. De maatschappij heeft een vloot van 184 toestellen, vliegt naar 70 bestemmingen en maakt deel uit van de SkyTeamgroep.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dimitri Mostrey

    Vermoeidheid bij de piloten? Vaak het geval bij dergelijke ongelukken. Een uur rondjes draaien is standaard bij druk verkeer. Anders verliest de controletoren het overzicht. Als passagier merk je daar niets van. Gelukkig eind goed al goed voor alle inzittenden.