Boeing: “Geslaagde testvlucht met nieuwe software 737 Max”

Archiefbeeld.
AP Archiefbeeld.
Vliegtuigbouwer Boeing heeft vandaag naar eigen zeggen een “geslaagde testvlucht" gehouden met een toestel van het type 737 Max met daarin vernieuwde software. Dat zegt CEO Dennis Muilenburg van Boeing, die zelf meevloog met de vlucht.

Tijdens de vlucht testte de bemanning verschillende scenario's waarin fouten moesten worden hersteld. “De nieuwe software heeft gewerkt zoals we deze hebben ontworpen en we zullen deze de komende tijd nog een aantal malen testen", aldus Muilenburg.

Hoewel het onderzoek nog loopt, lijkt het erop dat de oude software mogelijk een rol heeft gespeeld bij de twee rampen in Indonesië en Ethiopië met dezelfde toestellen. Wereldwijd staan sinds de ramp in Ethiopië meer dan driehonderd 737 Max-toestellen aan de grond na de twee fatale ongelukken, waarbij in totaal bijna 350 mensen zijn omgekomen.

Beide crashes worden gelinkt aan problemen met het zogeheten Maneuvering Characteristics Augmentation System (MCAS), dat moet voorkomen dat het vliegtuig te steil optrekt.

Boeing-CEO Dennis Muilenburg vloog zelf mee (Archiefbeeld).
Photo News Boeing-CEO Dennis Muilenburg vloog zelf mee (Archiefbeeld).1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • guido vermeyen

    Waarom zijn die mankementen niet boven water gekomen alvorens er passagiers werden vervoerd ...is dat niet gebruikelijk dat men niet over één nachtje ijs gaat ? Hoelang heeft men getest ? het is toch raar dat die mankementen, tijdens de commerciële vluchten werden waargenomen.....of niet, nam men zulke risico"s ??