Boeing geeft fouten in vluchtsimulatiesoftware 737 MAX toe

Vliegtuigbouwer Boeing heeft toegegeven dat er fouten zaten in de software voor vluchtsimulaties van de Boeing 737 MAX. De fouten zijn volgens Boeing inmiddels gecorrigeerd.

"Boeing heeft de vluchtsimulatiesoftware verbeterd en exploitanten extra informatie gegeven om er zeker van te zijn dat de ervaring gelijk is aan de verschillende omstandigheden in de lucht", laat de vliegtuigmaker weten.

Bij twee ongelukken van de Boeing 737 MAX, in Indonesië en Ethiopië, kwamen in totaal 346 mensen om het leven. Beide ongevallen kwamen door een softwarefout die de punt van het vliegtuig naar beneden bleef drukken.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • FRIEDA VAN KEYMEULEN

  Vraag is: hoeveel schadevergoeding ontvangen hier de slachtoffers? $ 70 miljoen of zelf $ 2 miljard elk? Maar waarschijnlijk zal die veel "lager" zijn want het is een US-Company en heeft een sterke lobby!

 • Nico Steyaert

  Geen enkel product dat ontworpen en gemaakt is door mensen is en zal ook nooit feilloos zijn. Zo werkt menselijke evolutie nu eenmaal. Het is een fout maar geen opzettelijke. Slachtoffers billijk vergoeden en lessen uit trekken voor de toekomst. Evolution by failure. .

 • Febe Chapin

  Alle slachtoffer familie's een miljoen euro schadevergoeding voor hun plotse verlies die ze hadden kunnen voorkomen. En alle bedrijven die hun producten/vliegtuigen niet konden gebruiken ook compenseren. De V.S. zou niet twijfelen moesten de rollen gekeerd zijn!

 • Herman Mattheus

  En nu? Hoop dat de families van de slachtoffers allemaal miljarden claimen via de Amerikaanse rechtbanken. Kan het einde van Boeing betekenen. Is goed voor onze economie. Europa first.

 • Dirk Verhoeven

  Dat is geen nieuws. Ze hebben dit al een eeuwigheid geleden toegegeven.