Boeing 737 MAX moet noodlanding maken in VS

Een Boeing 737 MAX 8 van Southwest Airlines. (archiefbeeld)
REUTERS Een Boeing 737 MAX 8 van Southwest Airlines. (archiefbeeld)
Een Boeing 737 MAX van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines heeft vandaag een noodlanding moeten maken op de Internationale Luchthaven van Orlando in Florida. Dat meldt Fox Orlando.

Volgens de luchthavenautoriteiten kampte het toestel met een storing aan de motor en moest het kort na het opstijgen alweer terugkeren naar Orlando. Er waren slechts twee mensen aan boord: een piloot en een copiloot. Het duo kon het toestel veilig aan de grond zetten.

Het vliegtuig was op weg naar Victorsville, Californië, waar het aan de grond zou gehouden worden in het kader van het voorlopige vliegverbod dat de Amerikaanse overheid twee weken geleden. Het toestel zal onderworpen worden aan een onderzoek.

De luchtvaartwaakhond verbood alle vluchten met een Boeing 737 MAX na twee dodelijke ongevallen op enkele maanden tijd. Het is wel toegestaan om de toestellen van de ene naar de andere luchthaven over te brengen om ze daar in een opslagplaats tijdelijk te parkeren. 
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • willy verbeeck

  Dit heeft helemaal niks te maken met Helios 522 zoals hieronder iemand zegt.

 • Maxime Verelst

  Mij krijg je er nooit niet in. Dit is een slecht ontworpen vliegtuig dat software gekregen heeft om de ontwerpfouten onder controle te houden tijdens het vliegen. Ja hallo ....

 • Guido VandenBerg

  Ik dacht dat dit type toestellen aan de grond diende gehouden te worden ?

 • Johnny L Verhoeven

  In het filmpje zijn ze aan het werken aan de APU. Dit is de motor die het toestel van stroom voorziet als het aan de grond staat. Daar maakt men in de regel geen noodlanding voor.

 • Leon Vangenechten

  Oei, ik dacht dat die aan de grond werden gehouden...