Boeing: “737 MAX einde zomer weer de lucht in”

Een Boeing 737 MAX 8 landt op een testvliegveld nabij Seattle, de noordwestelijke Amerikaanse stad waar het hoofdkantoor van de vliegtuigbouwer is gelegen.
AP Een Boeing 737 MAX 8 landt op een testvliegveld nabij Seattle, de noordwestelijke Amerikaanse stad waar het hoofdkantoor van de vliegtuigbouwer is gelegen.
De eerste vluchten met de Boeing 737 MAX zullen mogelijk tegen het einde van de zomer weer plaatsvinden. Dat zei Boeing-baas Dennis Muilenburg tijdens een forum in Aspen (Colorado). De Amerikaan zei ook dat onderhandelingen lopen met maatschappijen over een compensatie voor geleden schade.

Eerder dit jaar werden de 737 MAX-toestellen wereldwijd aan de grond gezet, na twee vliegrampen in korte tijd. Boeing werkt sindsdien, in overleg met veiligheidsautoriteiten, aan een update van de toestellen.

De eerste 737 MAX zou volgens Muilenburg enkele weken nadat het toestel opnieuw gecertificeerd is weer de lucht in kunnen. Volgens Boeing is het noodzakelijk de lat hoger te leggen voor vliegvaardigheden van piloten.

De in 2015 aangetreden CEO sprak over over de toekomst van de luchtvaart. Zo verwacht hij dat de mondiale vliegtuigvloot over twintig jaar zal zijn verdubbeld. Daarnaast zullen er 1,5 miljoen piloten en luchtvaarttechnici nodig zijn. Boeing werkt samen met partners aan opleidingstrajecten voor personeel.

Boeing-CEO Dennis Muilenburg (archieffoto).
EPA Boeing-CEO Dennis Muilenburg (archieffoto).4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pieter Van Dyck

  Eindelijk!

 • Leo Legrelle

  Geef mij maar een Airbus, geen Max die met haken en ogen in elkaar is gezet en ontworpen om de concurrentie te snel af te zijn. Foute aerodynamica met surrogaat software updates oplappen? Ik denk het niet.

 • erik Luykx

  Niet met mij!

 • François Defosse

  dat kan allemaal wel zijn maar ik zal nooit een vlucht boeken op zulk onheils toestel