Blootkalender met eigen vrouwen moet moreel Britse troepen hoog houden

Vrouwen van Britse militairen wisten precies wat ze moesten doen om hun mannen op buitenlandse missies te laten uitkijken naar hun thuiskomst: een naaktkalender maken. De opbrengst van de kalender gaat bovendien naar het goede doel, de vereniging Help for Heroes and Combat Stress.

Zonder ervaring
Echtgenotes van leden van lucht-, land- en zeemacht poseerden naakt met vlaggen en soldatenspullen. De vrouwen, die zich de Garrison Girls noemen, zijn tussen negentien en veertig en hadden nog geen ervaring als model. Ze doen dit om het moreel van de troepen hoog te houden wanneer manlief weer eens in den vreemde ten strijde trekt.

Geen WAG's!
Sarah Bennett Thurston, een van de dames: "Soms is het heel zwaar, te wachten tot de telefoon rinkelt. Maar er is een sterke band tussen de vrouwen van militairen. Het mooie aan de kalender is dat we alle machten, alle rangen en alle eenheden vertegenwoordigen. Maar we zijn geen WAG's. Mensen staan snel klaar met vooroordelen, maar we zijn allemaal vrouwen van militairen en we hebben samen wel 32 kinderen".

De smaakvolle zwartwitkalender is geïnspireerd op de pinups uit de Tweede Wereldoorlog zoals die door Alberto Vargas op militaire vliegtuigen werden geschilderd. Bekijk hier de foto's.  (lb)