Bloomberg treedt terug als speciaal VN-gezant voor het klimaat

Michael Bloomberg bij de bekendmaking van zijn kandidatuur voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen volgend jaar.
REUTERS Michael Bloomberg bij de bekendmaking van zijn kandidatuur voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen volgend jaar.
Voormalig burgemeester van New York Michael Bloomberg treedt terug als speciaal gezant voor het klimaat van de Verenigde Naties. Een VN-woordvoerder meldt vandaag in New York dat Bloomberg VN-secretaris-generaal António Guterres daarover in een brief op 11 november heeft geïnformeerd.

Bloomberg maakte zondag officieel bekend dat hij in de race voor het Witte Huis stapt. Hij wil het volgend jaar in november opnemen tegen de Amerikaanse president Donald Trump, die hij "een existentiële bedreiging voor de VS en haar waarden" noemde.

Guterres had Bloomberg pas vorig jaar in maart benoemd tot speciaal VN-gezant voor het klimaat.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Karel Tichmann

    (The Hill) Bloomberg-campagneleider Kevin Sheekey: "Er is geen enkele democraat kandidaat die hem kan verslaan, en zoals het nu voorstaat Trump wint de verkiezingen in 2020 zonder enig probleem".