Bloomberg stopte bijna een miljard in verkiezingscampagne

REUTERS
De vroegere burgemeester van New York en multimiljardair Michael Bloomberg investeerde een recordbedrag van 935 miljoen dollar in zijn poging de Democratische voorverkiezingen te winnen. Dat blijkt uit gegevens die hij opgaf aan de Federale Verkiezingscommissie.

Bloomberg kondigde op 24 november aan een gooi te doen naar de Democratische presidentsnominatie. Uit eigen zak stopte hij honderden miljoenen in dure tv-spotjes en het opzetten van campagnes in 43 staten, maar sloeg er niet in Democratische kiezers te overtuigen dat hij de beste keuze was om president Donald Trump in november te verslaan.

Na een teleurstellend resultaat op Super Tuesday, met voorverkiezingen in veertien staten, trok Bloomberg zich op 4 maart terug en sprak hij zijn steun uit voor ex-vicepresident Joe Biden, die momenteel aan kop gaat in de Democratische voorverkiezingen.

De donaties van Bloomberg aan zijn eigen campagne verbreken het oude record uit 2008. Toen wist oud-president Barack Obama 748 miljoen los te peuteren bij donoren voor zijn poging om het Witte Huis te halen.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bernard Dieryck

  De boodschap is nogmaals : Alles is niet te koop!!

 • Sonny Breugelmans

  Moest dit zijn gelukt, dan konden we de USA een plutocratie noemen, absoluut geen republiek. Ik heb geen probleem met miljardairs aan de macht, maar wel als ze hun positie kopen. Gelukkig is de Amerikaan slimmer als dat.

 • Ludo Broeders

  Hier zie je dan duidelijk dat geld en politiek belangrijker zijn dan het Corona virus, hij zou beter een gedeelte van zijn vermogen stoppen in de aanpak van het Corona virus, Als ze zich daar zo blijven gedragen met de aanpak in de verschillende staten en departementen zijn er straks geen kiezers meer.

 • Denis Joseph Moens

  Hoeveel mensen zou je daar kunnen mee helpen Meneer. Slaap lekker.

 • Jean Petermans

  Waarvan hij het grootste deel van zijn belastingen kan aftrekken,, want ook daar geldt het balastingsprincipe "ons kent ons"