Bloedvergieten in Mexico: 26 doden in minder dan 24 uur

UNKNOWN
Minstens 26 personen zijn in minder dan een dag tijd om het leven gebracht in Mexico. Daarvan vielen er 14 doden in Ciudad Juarez, de meest gewelddadige stad van het land, aan de grens met de Verenigde Staten. Dat maakte het ministerie van Justitie van Mexico vrijdag bekend.

Bij de slachtoffers in Ciudad Juarez zijn er drie personen die gedood werden in een bakkerij, twee mannen die doorzeefd werden door kogels in een bar en twee vrouwen die halfnaakt werden teruggevonden op twee verschillende plaatsen. Ciudad Juarez grenst aan de Amerikaanse stad El Paso, Texas.
 
Voorts werden 7 mannen, van wie een van 19 jaar, op meerdere plaatsen in de stad vermoord, zei een vertegenwoordiger van het ministerie. Twee broers, 63 en 53 jaar, werden dood aangetroffen in een voertuig in de gemeente Balleza.
 
Bloedvergieten

De federale regering zette meer dan 5.000 politieagenten in Ciudad Juarez in, maar slaagde er niet om het geweld te doen stoppen tussen drugsbendes. Bij dat geweld kwamen het afgelopen jaar 1.450 slachtoffers om het leven.
 
In de naburige staat Coahuila, ook op de grens met de Verenigde Staten, draaide een confrontatie tussen politie en vermoedelijke drugssmokkelaars uit op vier doden. De smokkelaars beschoten volgens het ministerie de politie. In de staat Durango werden vijf personen doodgeschoten, onder wie vier minderjarigen. (afp/dea)