Bloedbad in Braziliaanse discotheek: 14 mensen doodgeschoten

Twitter
Bij een aanval op een discotheek in het noordoosten van Brazilië zijn minstens veertien mensen gedood. Gewapende mannen vielen de nachtclub in de stad Fortaleza vanochtend binnen en openden het vuur op de gasten. Dat meldt de krant 'Diario do Nordeste' op basis van politiebronnen en wordt bevestigd door de autoriteiten.

Zwaarbewapende mannen, die volgens getuigen in drie auto's arriveerden, stormden het pand binnen en openden het vuur op de aanwezigen.

"We kunnen veertien doden bevestigen, wetende dat sommige mensen nog in een ernstige toestand in het ziekenhuis liggen", zei André Costa, veiligheidssecretaris van de staat Ceara, waarvan Fortaleza de hoofdstad is. Hij preciseerde niet hoeveel mensen gewond raakten.

De meeste slachtoffers waren naar verluidt vrouwen. Zes mensen raakten gewond bij de aanval, onder hen ook een 12-jarige jongen. De politie gaat ervan uit dat de aanval verband houdt met een strijd tussen vijandige drugsbendes. n de Noord-Braziliaanse kustplaats is een territoriumoorlog gaande tussen drugsbendes. 

In de Braziliaanse deelstaat Ceará -waar Fortaleza ligt- werden vorig jaar ruim 5.000 misdrijven met dodelijke afloop geregistreerd. Dat was ongeveer de helft meer dan in 2016. Door de begrotingscrisis en besparingen in Brazilië is de veiligheidstoestand in grote delen van het land verslechterd.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eric Volcke

  In veel van die hospitalen zijn het inderdaad schrijnende toestanden.

 • Johan Natália

  Jef goosens, woon jij daar?

 • JEF JOOSSENS

  200% Gelijk Gaston, je moet hier maar eens naar een hospitaal zoeken waar de gewone mensen worden verzorgd, als je daar binnenkomt ligt de gang vol met patienten op oude matrassen op de grond. Juist nog een reportage gezien op tv hier over een hospitaal van waaruit de riolering in de gang vuile smurrie liep en het werd niet opgekuist, het was er een waar stort binnen, vuil vuil vuil.

 • Gaston FOUBERT

  Ze hadden daar beter ipv het WK voetbal te organiseren in 2014 met dat geld de armoede in het land bestreden.

 • JEF JOOSSENS

  En het zal er hier niet op verbeteren, ze hebben toch zo een goeie president nu. Het Brazilie dat over de laatste 10 jaar aan het opklimmen was is terug volledig aan het instorten.