Blinde Thaise vrouw in cel na kritiek op monarchie

De Thaise koning Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun. De wetten rond majesteitsschennis zijn bijzonder streng in Thailand.
EPA De Thaise koning Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun. De wetten rond majesteitsschennis zijn bijzonder streng in Thailand.
Een rechtbank in Bangkok heeft een jonge blinde vrouw tot een celstraf van anderhalf jaar veroordeeld omdat zij een kritische post over de monarchie had gedeeld op Facebook.

De wetten rond majesteitsschennis zijn bijzonder streng in Thailand. Overtreders kunnen tot jarenlange celstraffen veroordeeld worden.

De 23-jarige vrouw had een artikel van de gevluchte koningshuiscriticaster Giles Ungpakorn gedeeld. De vrouw heeft het feit bekend, maar ze had niet verwacht dat alleen het delen al zo'n zware straf zou opleveren.

Sinds de militairen in 2014 via een coup aan de macht zijn, kregen al meer dan honderd mensen lange straffen voor majesteitsschennis.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.