BINNENKIJKEN. Witte Huis al helemaal in kerstsfeer, Melania geeft een rondleiding

Photo News
En of het Witte Huis klaar is voor de kerstperiode. Een karrenvracht aan kerstbomen en feeërieke decoratiestukken werd aangevoerd om er een prachtig plaatje van te maken. First Lady Melania Trump geeft ons in een video persoonlijk een rondleiding door al dat moois, met als thema dit jaar ‘The Spirit of America’. Lees: glitterend patriottisme.

“Deze kerstperiode wil ik iedereen die ons land mee vorm heeft gegeven en het de plaats maakte die we trots onze thuis noemen, eren”, legt Melania uit in een persbericht. “De spirit van Amerika schijnt nu helemaal door in het Witte Huis.”

De officiële kerstboom van het Witte Huis is maar liefst vijf meter hoog en werd versierd met handgemaakte papieren bloemen, die de florale symbolen van alle 50 Amerikaanse staten eren.

Photo News
Photo News
Photo News

Omdat één boom maar knullig is, werden in totaal 58 kerstbomen aangevoerd naar 1600, Pennsylvania Avenue. Allemaal hebben ze hun eigen look. Voor de Gold Star Family Tree in de oostelijke vleugel werd bijvoorbeeld gekozen voor een laagje gouden sterren, grote rode strikken en patriottistische linten. 

Photo News
Andrea Hanks, Witte Huis
Andrea Hanks / White House

In de Rode Kamer is er een origineel ‘game room’-thema, inclusief kaartspelletjes en gezelschapsspelen als onderdeel van de versieringen. 

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News

De Grote Foyer baadt dan weer in het goud, een laagje valse sneeuw bedekt er deels de vloer en kerstbomen. Weetje: in totaal hangen er in alle bomen in het Witte Huis een slordige 15.000 strikken en meer dan 2.500 lichtsnoeren.

Andrea Hanks / White House
Photo News
Photo News

In de oostelijke zuilengang  is wit de hoofdkleur, met driedimensionele witte sterren aan het plafond die een tijdlijn van ‘Amerikaans design, innovatie en architectuur’ tentoonstellen. 

AP

In de State Dining Room staat onder meer een grote peperkoeken replica van het Witte Huis te blinken, omringd door andere bekende Amerikaanse bezienswaardigheden zoals het Vrijheidsbeeld en de Golden Gate Bridge. 

Andrea Hanks / White House
AP
Photo News
AP

Volgens het Witte Huis begon First Lady Melania al in juli met de voorbereidingen. Heel de maand worden nu speciale bezichtigingsdagen en recepties georganiseerd voor al wie de decoraties van dichtbij wil bekijken.

Photo News
AP
Photo News
Photo News
Photo News
AP
AP
AP7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ivan de ridder

  Eerlijk is eerlijk - ik vind deze versiering feeërieker dan de eerder traditionele/huiselijke decoratie van Michelle Obama. Dus absoluut een pluim voor Melania. De discussie of dit geld beter besteed kon worden - elke administratie stelt een budget op voor kerstversiering en dit komt ook 'toerisme' (bezoeken aan het witte huis) ten goede.

 • Falko Geubels

  Aan mensen die reageren beter dat geld aan de daklozen geven.. waarom reageerden jullie zo niet bij de Obama's? ;) en de 95% van de daklozen leven in de linkse steden!!

 • Philomena Vanderweyen

  Hoeveel van die versierde kamers worden er werkelijk gebruikt,zou niet graag de rekening van deze uitspattingen betalen.

 • Benny De Keyzer

  Jakkest, kerstmis heeft overgegeven in het witte huis. Gelukkig dat het enkel foto's zijn en geen audio, want anders zou dat ellendige "All I Want for Christmas Is You" van Mariah Carey uit de boxen knallen.

 • Sonia Geerts

  Ze zouden beter wat minder decoratie kunnen aanschaffen en dat geld gebruiken voor de talrijke daklozen in de US.