Ga naar de mobiele website
^ Top

Bill O'Reilly krijgt ontslagvergoeding van 25 miljoen dollar

REUTERS
Presentator Bill O'Reilly, die woensdag door de Amerikaanse zender Fox News werd ontslagen, zou een ontslagvergoeding krijgen van maar liefst 25 miljoen dollar. O'Reilly werd aan de kant gezet omdat hij verschillende keren was beschuldigd van ongewenste intimiteiten.

Bill O'Reilly, 67, was de beste betaalde tv-presentator in de Verenigde Staten. Hij was ook erg populair bij het publiek van de zender, zijn programma The O'Reilly Factor was al jaren het best bekeken programma van Fox News.

O'Reilly vertrekt nu dus volgens verschillende bronnen met 25 miljoen dollar. Het hoge bedrag zou te maken hebben met het feit dat de presentator net voor zijn ontslag nog een nieuw contract had ondertekend. Volgens dat contract zou hij 25 miljoen dollar per jaar verdienen.

Ongewenste intimiteiten

Begin april kwam aan het licht dat O'Reilly en Fox News vijf vrouwen hadden betaald om hun rechtszaak tegen de presentator op te schorten. O'Reilly werd beschuldigd van ongewenste intimiteiten en verbaal geweld. Door de beschuldigingen verloor zijn programma meer dan de helft van de adverteerders op een week tijd.

Vorige week zei Bill O'Reilly dat hij op vakantie ging en op 24 april zou terugkeren naar The O'Reilly Factor. Maar in de loop van deze week liet Fox News weten dat de presentator niet zou terugkomen. O'Reilly zelf herhaalde in een statement dat hij onschuldig is.

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug