Bill Gates wil slimme stad in woestijn van Arizona bouwen

Hier moet de 'smart city' van Bill Gates verrijzen.
rv/reuters Hier moet de 'smart city' van Bill Gates verrijzen.
De oprichter van Microsoft heeft zijn zinnen gezet op de ontwikkeling van een 'smart city' in de Amerikaanse staat Arizona. Via een investeringsfonds kocht hij een flinke lap grond gelegen op 45 minuten rijden van de stad Phoenix.

Het investeringsfonds van Gates, Belmont Partners, telde 80 miljoen dollar (omgerekend 68 miljoen euro) neer voor de ruim 10.000 hectare (bouw)grond. De slimme stad zal dan ook niet verwonderlijk de naam Belmont krijgen.

Er moeten 80.000 huizen verrijzen terwijl 1.500 hectare wordt voorzien voor kantoren en bedrijven. Ook publieke scholen zullen niet ontbreken.

Slimme technologie zal echter de hoofdrol opeisen met digitale hogesnelheidswerken, datacentra en zelfrijdende voertuigen.

Wanneer de bouw van start gaat, is vooralsnog niet geweten. Ook hoe groot de inbreng van Gates in het project gaat zijn, is niet bekend.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bart Werbrouck

    Hopelijk geen Microsoft producten die moeten instaan voor de inteligentie. Er zouden beter Unix,(Linux)-besturingssystemen worden gebruikt.

  • Bernd Vaes

    Weer een zinloos en totaal overbodig stedenproject, ergens in een woestijn of ergens op zee. Hebben al die ontwikkelaars er ooit bij stilgestaan, hoe en waar steden in het verleden ontstaan zijn? Weten zij dat steden een centrumfunctie als bestaansgrond hebben? Een stad in een woestijn is dan centrum voor? Voor de zandkorrels?

  • Jean Paul Peelos

    Ze weten niet wat te doen met hun geld. Dan maar zingen nutteloze prestige projecten als bezigheidstherapie. Dat kan voor hen die zich de nieuwe wereldorde noemen. Maar voor de mens doen ze niks. De Gates, de Zuckerbergs, de Soros. . Enz. Behalve Chaos wanorde en ellende creëren om nog meer geld te vergaren.