Ga naar de mobiele website
^ Top

Bill Gates schenkt 3,9 miljard euro weg maar niemand weet aan wie

Microsoft-oprichter Bill Gates blijft de rijkste mens ter wereld, ook al schonk hij net 5 procent van zijn fortuin weg.
REUTERS Microsoft-oprichter Bill Gates blijft de rijkste mens ter wereld, ook al schonk hij net 5 procent van zijn fortuin weg.
Microsoft-baas Bill Gates heeft zijn grootste schenking sinds de eeuwwisseling gedaan. Gates schonk voor 4,6 miljard dollar (3.9 miljard euro) aan Microsoft-aandelen weg, of zo'n 5 procent van zijn fortuin. Alleen: wie de begunstigde van de schenking was, werd niet bekendgemaakt.

De meeste schenkingen die Gates doet, gaan naar de Bill & Melinda Gates Foundation, het fonds dat hij met zijn vrouw oprichtte om hun menslievende inspanningen te leiden.

De gift die Gates in juni deed maar nu pas werd bekendgemaakt, is de grootste schenking van Microsoftaandelen die hij doet sinds het jaar 2000. Toen gaf hij voor 16 miljard dollar aandelen weg, een jaar eerder gaf hij voor 5,1 miljard dollar aandelen weg.

Berekend op de waarde van de aandelen op het moment van de schenking, hebben Bill en Melinda Gates sinds 1994 voor 35 miljard dollar aandelen en cash weggeschonken.

Samen met investeerder-miljardair Warren Buffet richtte Gates in 2010 Giving Pledge op, een forum waar intussen 168 anderen hebben beloofd het leeuwendeel van hun fortuin aan liefdadigheid te schenken.

Gates heeft naar alle waarschijnlijkheid al meer dan 700 miljoen aandelen van Microsoft in zijn fonds gestort. Die zouden vandaag ongeveer 20 miljard dollar waard zijn indien hij ze had gehouden. Zijn aandeel in Microsoft is door die schenkingen van 24 procent in 1996 gedaald tot 1,3 procent vandaag.

Bill Gates' fortuin wordt op 86,1 miljard dollar geschat.

Meer over18 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Kansarax Buda

  Bill Gates en zijn vrouw doen heel veel. Voor de kinderen. Dank u Bill en Melinda.

 • Corrupt Belgistan

  Sluizen geld door naar hun eigen foundation om zo 0% belasting te betalen

 • Kris Bormans

  Aan de federale regering in België

 • AM G

  Hij heeft het aan België geschonken uit medelijden met onze politiekers charme.

 • Glenn De Boeck

  De vraag is niet aan wie, maar aan wát.

Meld een bug