Bill Clinton weerlegt geruchten over Hillary's gezondheid

Bill Clinton spreekt op een conferentie in Washington
GETTY Bill Clinton spreekt op een conferentie in Washington
De voormalige Amerikaanse president Bill Clinton zegt dat zijn vrouw Hillary een goede gezondheid heeft. "Ze sport elke week, ze is sterk, het gaat geweldig met haar", meldt hij in reactie op beschuldigingen dat Hillary Clinton te zwak is om mee te doen aan de presidentsrace van 2016.

Vorige week zei Republikein Karl Rove dat haar slechte gezondheid een probleem is als ze presidentskandidaat wil worden. "Ze heeft een ernstig medisch voorval meegemaakt", aldus Rove. Daarbij verwees hij naar de ziekenhuisopname van Hillary Clinton in 2012 toen ze nog minister van Buitenlandse Zaken was.

Bill Clinton zei gisteren dat er toen inderdaad problemen waren, Hillary moest geopereerd worden en had een half jaar nodig om op te knappen. Maar hij zegt "versteld" te staan van Roves opmerkingen. "Eerst zeggen ze dat ze deed alsof ze een hersenschudding had. Nu zeggen ze dat ze auditie doet voor een rol in 'The Walking Dead'", aldus de voormalige president op een conferentie in Washington.

Er zijn nog geen officiële kandidaten voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 maar Hillary Clinton geldt als favoriet bij de Democratische partij.