Bijna vijf jaar cel voor verkrachter Mechelse jongen

De rechtbank hield bij de veroordeling rekening met de 20.000 euro smartengeld die de dader wil betalen aan het slachtoffer. Foto: de rechtbank van Hannover
Wikimedia De rechtbank hield bij de veroordeling rekening met de 20.000 euro smartengeld die de dader wil betalen aan het slachtoffer. Foto: de rechtbank van Hannover
De rechtbank van Hannover heeft een 22-jarige Duitser veroordeeld tot vier jaar en elf maanden cel wegens de verkrachting van een 11-jarige jongen in Mechelen. De vader van de jongen had zijn zoon via het internet aangeboden, filmde het misbruik en plaatste de beelden op het internet.

Volgens de voorzitter van de rechtbank zal het jaren duren voor de psychisch zwaar beschadigde jongen de gebeurtenissen te boven zal komen, als hij daar al in slaagt.

20.000 euro

Het openbaar ministerie had 5,5 jaar cel geëist. De rechtbank hield rekening met de 20.000 euro smartengeld die de dader wil betalen aan het slachtoffer. In zijn laatste woord verontschuldigde de beklaagde uit de regio Hameln (Nedersaksen) zich. Hij zei dat hij tijdens zijn gevangenschap in therapie zal gaan, zodat een dergelijke daad zich niet meer zou herhalen.

Volgens psychiaters is de 22-jarige jongeman een uitgesproken pedofiel. Toch blijft het een open vraag wat zijn motief was, aldus de voorzitter van de rechtbank. "Wat beweegt een 22-jarige, een 11-jarige met diens vader te misbruiken?", klonk het.

Wat beweegt een 22-jarige, een 11-jarige met diens vader te misbruiken?

Voorzitter van de rechtbank

Foto's op Darknet

De 45-jarige vader misbruikte zijn zoon al toen hij nog zuigeling was. De vader maakte foto's van het misbruik en plaatste die op het Darknet, het anonieme gedeelte van het internet dat door pedofielen wordt gebruikt. Hij zit momenteel in ons land in de cel en zal in België berecht worden.

Het waren Australische politiemensen die op de beelden van het misbruik uitkwamen, tijdens hun speurtocht naar kindermisbruik op het internet. Ze konden achterhalen dat de film in België was opgenomen en brachten de politiediensten in België en Duitsland op de hoogte van de feiten.

De vader van de jongen zit in de cel en zal in ons land berecht worden