Bijna vier ton gesmokkelde sigaretten uit België in beslag genomen in Calais

Getty Images
De Franse douanediensten hebben vorige week in Calais bijna vier ton sigaretten in beslag genomen. De gesmokkelde rookwaren zaten verstopt in een vrachtwagen die uit België kwam, zo heeft het Franse ministerie van Begroting vandaag meegedeeld.

De ontdekking van de illegale sigaretten gebeurde op 17 december door de douanediensten in de Noord-Franse stad Calais. Ze werden aangetroffen bij de controle van een vrachtwagen die volgens de transportdocumenten industrieel materiaal moest vervoeren.

De lading bevatte "in totaal 19.800 sloffen sigaretten van het merk Richmond", die alles samen 3.690 kilogram wegen, zo blijkt uit de mededeling van het ministerie. De tabaksproducten waren niet voorzien van een accijnszegel.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.