Bijna twee derde van de Amerikanen vertrouwt president Trump niet

Donald Trump.
Photo News Donald Trump.
Slechts 35 procent van de Amerikanen heeft er vertrouwen in dat hun president Donald Trump de juiste beslissingen neemt. Dit blijkt uit een opiniepeiling die door ABC News en de Washington Post besteld werd.

64 procent van de ondervraagden zegt het Republikeinse staatshoofd niet te vertrouwen als het om beslissingen omtrent de toekomst van het land gaat. 48 procent zegt helemaal geen vertrouwen te hebben. De Republikeinse partij komt aan 30 procent.

Maar de Democraten moeten niet hoog van de toren blazen, aldus ABC News. De Democraten krijgen het vertrouwen van slechts 34 procent van de bevolking. 37 procent vertrouwt hun leidster Nancy Pelosi helemaal niet.

De enquête vond met vaste en mobiele telefoon plaats tussen 21 en 24 januari bij 1001 volwassenen, zowel in het Engels als het Spaans. De foutenmarge bedraagt 3,5 procent.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.