Bijna twee derde van de Amerikanen vertrouwt president Trump niet

Donald Trump.
Photo News Donald Trump.
Slechts 35 procent van de Amerikanen heeft er vertrouwen in dat hun president Donald Trump de juiste beslissingen neemt. Dit blijkt uit een opiniepeiling die door ABC News en de Washington Post besteld werd.

64 procent van de ondervraagden zegt het Republikeinse staatshoofd niet te vertrouwen als het om beslissingen omtrent de toekomst van het land gaat. 48 procent zegt helemaal geen vertrouwen te hebben. De Republikeinse partij komt aan 30 procent.

Maar de Democraten moeten niet hoog van de toren blazen, aldus ABC News. De Democraten krijgen het vertrouwen van slechts 34 procent van de bevolking. 37 procent vertrouwt hun leidster Nancy Pelosi helemaal niet.

De enquête vond met vaste en mobiele telefoon plaats tussen 21 en 24 januari bij 1001 volwassenen, zowel in het Engels als het Spaans. De foutenmarge bedraagt 3,5 procent.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jean-Pierre Fol

    "37 procent vertrouwt hun leidster Nancy Pelosi helemaal niet." Dan vertrouwd 63 procent Nancy Pelosi 'wel'?

  • marcel strobbe

    IK vind 35% helemaal niet slecht wie in Europa kan dat evenaren?

  • Stella Birkenbrau

    Bijna twee derde van de Amerikanen vertrouwt president Trump niet... Dat heeft nog lang geduurd anders. Jaja, 't loop naar z'n end voor de oranje kwibus