Bijna drie jaar na onthoofding Caleb (10): eigenaar en ontwerper horrorglijbaan VS vrijgesproken

Reuters
Een Amerikaanse rechter heeft de eigenaar en een medewerker van waterpark Schlitterpark in Kansas City vrijgesproken van dood door schuld. De twee werden aangeklaagd nadat een 10-jarig jongetje op gruwelijke wijze om het leven kwam in het attractiepark.

Caleb Schwab werd onthoofd tijdens zijn afdaling van de Verruckt-waterglijbaan. Volgens verschillende parkbezoekers schoten de schouderbandjes van Schwab los toen hij in een van de wagentjes vijftig meter naar beneden gleed. Zijn 12-jarige broer, Nathan, was getuige van het ongeluk.

Onderhoud

Het Openbaar Ministerie houdt parkeigenaar Jeff Henry en glijbaanontwerper John Schooley mede verantwoordelijk voor de dood van de 10-jarige Caleb. Als het onderhoud van de glijbaan beter op orde was geweest, dan was Caleb niet zo wreed aan zijn einde gekomen, luidt de aanklacht.

Ook zou de directie de reuzenglijbaan overhaast in gebruik hebben genomen. Zowel de realisatie als de veiligheid van het gevaarte lieten volgens het OM flink te wensen over.

Schikking

De rechter stelt echter dat een deel van het bewijsmateriaal tegen Henry en Schooley onrechtmatig is verkregen. Bovendien zouden de twee onvoldoende financiële middelen hebben gehad om zich goed te kunnen verdedigen. De betrokkenen werden vrijgesproken van alle blaam.

De ouders van Schwab kregen destijds, na een schikking tussen de familie en de bij het waterpark betrokken bedrijven, een bedrag van 20 miljoen dollar.

AP
AP1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ludwig Vanden Boer

    Dus als ik niet voldoende geld heb om te procederen gaan ze mij niet veroordelen. Prachtig criterium.