Bijna-crash Barcelona hit op YouTube: 4,2 miljoen views

Een filmpje van een passagiersvliegtuig dat zaterdag in Barcelona bijna op een taxiënd vliegtuig landde, is  de afgelopen dagen al ruim 4,2 miljoen keer op YouTube bekeken.

Op het filmpje steekt een Airbus A340 van Aerolíneas Argentinas een landingsbaan van de luchthaven El Prat over, juist op het moment dat een Russische Boeing 767 van UTair wil landen. De piloot in het Russische toestel kan nog op tijd optrekken en van de landing afzien. Hij brengt, na enkele rondjes in de lucht te hebben gecirkeld, zijn kist even later alsnog veilig aan de grond.

Het incident wordt onderzocht, maar volgens de organisatie die verantwoordelijk is voor Spaanse luchthavens, hoeven mensen zich geen zorgen te maken. Er is op geen enkel moment gevaar geweest en de twee betrokken toestellen waren minstens 1 kilometer van elkaar verwijderd, beklemtoonden de luchtvaartautoriteiten in Spanje. De manoeuvre waarbij ervan wordt afgezien het toestel aan de grond te zetten, omdat de landing door iets wordt belemmerd, wordt volgens hen dagelijks honderden keren in de wereld uitgevoerd.