Bijna 90 doden bij aanval door moslimextremisten van Boko Haram in Kameroen

Bijna 90 mensen zijn omgekomen bij een grootschalige aanval van Boko Haram in Kameroen. Dat zegt de Kameroense minister van Defensie. 

De stad Darak, in het uiterste noorden van het land, werd in de nacht van dinsdag op woensdag bestormd door ruim 300 leden van de terreurgroepering Boko Haram. Bij het geweld kwamen acht burgers, zestien soldaten en 64 aanvallers om, aldus minister Joseph Beti Assomo. Er vielen ook verschillende gewonden.

In het noordoosten van Nigeria vormt Boko Haram al veel langer een bedreiging voor de veiligheid, maar de groepering is ook actief in buurlanden Tsjaad, Niger en Kameroen. Sinds 2009 heeft het geweld van de moslimextremisten al tienduizenden doden geëist, en 2,5 miljoen mensen zijn hun huizen moeten ontvluchten.

Bekijk ook:

5 jaar na ontvoering Boko Haram zitten nog 112 meisjes vast.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ambiorix vincencetourix

  Weer niet op het nieuws te horen.

 • Danny Govaerts

  Er is daar maar een oplossing . Een internationaal leger moet met toelating van de getroffen landen de hele regio opkuisen. En dan terug hun boeltje pakken.

 • MIEKE BLAUWENS

  En wie financiert en bewapent Boko Haram?

 • Christophe Vandepoel

  "Sinds 2009 heeft het geweld van de moslimextremisten al tienduizenden doden geëist, en 2,5 miljoen mensen zijn hun huizen moeten ontvluchten." En dat is enkel de optelsom van enkele Afrikaanse landen. Maar geen problemen met de islam anno 2019 want moslimextremisten hebben niets met de islam te maken, toch, mensen? Hallo?