Bijna 80 werknemers testen positief in Deens slachthuis

Een blik op de arbeidsomstandigheden bij de Duitse vleesverwerker Tönnies.
EPA Een blik op de arbeidsomstandigheden bij de Duitse vleesverwerker Tönnies.
Na de corona-uitbraak in een slachthuis in Denemarken hebben 79 werknemers positief getest. Dat maakte de Deense vleesverwerker Danish Crown bekend. Om het risico op verdere coronaverspreiding op de boerderij in Ringsted te beperken, wordt de lichaamstemperatuur van alle werknemers gemeten. Vandaag moeten nog 300 werknemers getest worden.

Danish Crown werd minder dan een week geleden op de hoogte gebracht van een eerste coronageval onder de werknemers. Normaal gezien worden wekelijks ongeveer 35.000 varkens geslacht, maar dat aantal is nu aanzienlijk teruggedrongen. Inmiddels is er ook een mobiel testcentrum ingericht waarin alle medewerkers de komende zeven weken minimaal een keer per week op corona worden getest.

Bij de Duitse vleesverwerker Tönnies ging het hoofdkantoor in Rheda-Wiedenbrück na een corona-uitbraak bijna vier weken dicht. Half juli mocht de productie weer starten. Het incident leidde tot een debat over de werk- en leefomstandigheden van de werknemers die daar werkten.

Lees ook: Hoe anders is de tweede golf? “Het virus gaat minder snel en woekert minder fel, maar onze sociale interacties blijven een grote risicofactor” (+)
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  Men weet aan wat het ligt. In een slachthuis heb je koude vochtige luchtstromen. Ideaal voor de verspreiding van het virus.

 • Eric Vervecken

  Vaak gaat het allemaal over buitenlanders die in slachthuizen werken. Bij ons in Arendonk ook.

 • branda van den berg

  Zo snel als mogelijk een maand sluiten

 • Karel Flanders

  Hoeveel slachthuizen zijn dat nu al met een paar honderden positieven in de laatste maanden? Het moet toch aan iets liggen of mag het niet geweten zijn?

 • johan fransaert

  we moeten dringend af van die mega slachthuizen en terug naar kleinschalige slacht en verwerking, kost het meer het zij zo ik betaal liever meer als het met respect voor de dieren en de werknemers gebeurt wat nu zeker niet het geval is.