Bijna 40 doden na noodweer Indonesië, duizenden mensen geëvacueerd

Zeker 29 mensen kwamen om het leven na extreem weer in Indonesië.
AFP Zeker 29 mensen kwamen om het leven na extreem weer in Indonesië.
Bij overstromingen en aardverschuivingen veroorzaakt door stortregens zijn in Indonesië bijna 40 doden gevallen. Nog heel wat anderen zijn vermist. Dat melden de autoriteiten vandaag.

Ondertussen werden duizenden mensen geëvacueerd: 12.000 inwoners in de provincie Bengkulu op Sumatra en 2.000 in Jakarta. Honderden gebouwen, bruggen en wegen zijn beschadigd. Noodaccommodatie werd opgezet. Honderden runderen zijn ook omgekomen.

Modderstromen en overstromingen komen veel voor in de archipel van Zuidoost-Azië, die gevoelig is voor natuurrampen, vooral tijdens het moessonseizoen tussen oktober en april.

De autoriteiten legden uit dat de gevolgen van slecht weer op Sumatra worden verergerd door de illegale winning van steenkool, die de bodem verzwakt en aardverschuivingen begunstigt.

Door de overstromingen liepen veel huizen in de provincie Bengkulu op het eiland Sumatra schade op.
EPA Door de overstromingen liepen veel huizen in de provincie Bengkulu op het eiland Sumatra schade op.
Er worden nog dertien mensen vermist na het noodweer in Indonesië.
AFP Er worden nog dertien mensen vermist na het noodweer in Indonesië.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.