Bijna 4 miljoen EU-burgers hebben aanvraag tot vestiging in Groot-Brittannië ingediend

In Groot-Brittannië loopt een programma waarmee EU-burgers deze 'settled status' kunnen aanvragen, een gevolg van de brexit.
AFP In Groot-Brittannië loopt een programma waarmee EU-burgers deze 'settled status' kunnen aanvragen, een gevolg van de brexit.
Al meer dan 3,8 miljoen EU-burgers hebben gevraagd zich in Groot-Brittannië te kunnen vestigen. In het land loopt een programma waarmee EU-burgers deze 'settled status' kunnen aanvragen, een gevolg van de brexit.

Meer dan 2 miljoen mensen kregen al de toestemming om te blijven wonen en werken in Groot-Brittannië, kondigde het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag aan. Het gaat om voorlopige cijfers, die dateren van 31 juli.

Nog eens 1,5 miljoen mensen kregen de 'presettled status' toegekend. Dat betekent dat ze een nieuwe aanvraag moeten indienen zodra ze vijf jaar in het land wonen, om zo permanent verblijfsrecht te krijgen.

Daarnaast werden 4.600 aanvragen geweigerd, waren er 36.500 blanco of ingetrokken aanvragen en waren er 34.900 ongeldige aanvragen.

Groot-Brittannië verliet formeel de EU op 31 januari, en nu loopt een elf maanden durende overgangsperiode. De onderhandelingen tussen Brussel en Londen verlopen echter stroef, en het coronavirus bemoeilijkt de gesprekken nog verder. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dieter Devreeze

    Ik nu intussen al een maand rond in de UK. En kan we niet van de indruk ontdoen dat het een land in volle verval is. Veel meer dan mijn vorige lange uk reis 15 jaar geleden. Belabberde infrastructuur, veel zichtbare armoede, massaal veel low investment bedrijfjes,.... Ik zie geen goede redenen waarom die 4 mio willen blijven.

  • Marga Printemps

    En dat ze groot gelijk hebben.!