Bijna 200 vluchten geschrapt op vierde stakingsdag in Frankfurt

REUTERS
Door de staking van een deel van het grondpersoneel op de luchthaven van Frankfurt zijn 187 vluchten geschrapt. Meer dan duizend verbindingen kunnen wel doorgaan.

Sinds het begin van de staking, vorige donderdag, moesten ongeveer 750 vluchten geschrapt worden. De staking is een initiatief van de vakbond GdF (Gewerkschaft der Flugsicherung) naar aanleiding van een conflict over looneisen van zowat 200 medewerkers van de dienst die het verkeer van vliegtuigen op de grond in goede banen leidt. Volgens luchthavenuitbater Fraport wordt voor sommige werknemers tot 70 procent meer loon geëist.

Net als de afgelopen dagen geeft Fraport voorrang aan vluchten van en naar verre bestemmingen, zodat met name verbindingen binnen Europa komen te vervallen. Op de website van Brussels Airport staan vandaag twee vertrekken naar en twee aankomsten uit Frankfurt aangeduid als afgelast. Ook morgen staat er al bij een vertrekkende en een aankomende vlucht "afgelast". GdF liet eerder weten de staking te verlengen tot vrijdagavond 24 februari om 23 uur.

De luchthaven van Frankfurt is de op twee na drukste van Europa. (dpa/adha)