Bijna 15.000 schapen verdronken bij Roemenië na kapseizen schip

CLABOO MEDIA via REUTERS
Reddingswerkers hebben maar 254 van de bijna 15.000 schapen kunnen redden van het vrachtschip dat vorige week kapseisde voor de kust van Roemenië. De autoriteiten meldden vandaag dat duizenden schapen zijn verdronken.

Het schip sloeg zondag om na het verlaten van de haven van Midia, bij de zuidoostelijke stad Constanța, aan de kust van de Zwarte Zee. Alle bemanningsleden, twintig Syriërs en een Libanees, werden gered. Hoe het schip kon kapseizen wordt nog onderzocht.

"De karkassen van de dode dieren worden weggehaald en zullen naar verbrandingsovens worden gebracht", laten de Roemeense autoriteiten weten. "Zodra de situatie het toelaat wordt het schip rechtgetrokken en teruggesleept naar de kade."

Dierenorganisatie Arca Animal Rescue & Care is blij dat er nog schapen gered zijn, maar hekelt de trage reddingsoperatie. "Er hadden duizenden schapen gered kunnen worden", zegt de organisatie.

EPA
AFP2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Christine Laevers

    De stress van een Roemeens schaap is de reis, dan de wachttunnel en de eerste schapen 's morgens hebben nog geluk, maar het zoveelste schaap op het einde van de werkdag ??? De keel wordt handmatig overgesneden ? Is het mes altijd geslepen ? Ook op het einde van de dag ? Verdrinken was misschien meer merciful.

  • Ilse Braet

    verschrikkelijk, die dieren moeten hebben afgezien, door hun natte zware wol in het water... zal snel nog mijne schaapjes eens dichtnemen en binnen steken voor de nacht met lekkere brokjes en verse hooi. ongelooflijk hoe zoiets kan gebeuren. Dieren zijn niets meer waard voor de meesten.