Bijna 100 strijders van al-Shabaab gedood tijdens AU-operaties in Somalië

Foto vrijgegeven door AMISOM: de African Union (AU) soldaten die strijden tegen de terreurbeweging al-Shabaab. (Archiefbeeld)
AP Foto vrijgegeven door AMISOM: de African Union (AU) soldaten die strijden tegen de terreurbeweging al-Shabaab. (Archiefbeeld)
Bij gevechten in Somalië zijn volgens militaire bronnen de voorbije dagen 98 strijders van de radicaal-islamitische terreurorganisatie al-Shabaab gedood. Tijdens de operatie van de internationale vredesmacht AMISOM in de centrale regio Hiiraan zijn sinds vrijdag ook verschillende dorpen uit de handen van de soennitische fundamentalisten bevrijd. Dat deelde de regionale bevelhebber van de vredestroepen, Abdirahman Dhimbil, vandaag mee.

Dhimbil wilde geen bijzonderheden geven over de verliezen langs de kant van de vredestroepen. Het Ethiopische contingent van de vredesmissie zou volgens lokale bronnen ook gevechtshelikopters hebben ingezet. Aan de operatie namen ook Somalische soldaten deel.

Al-Shabaab vecht al jaren om de heerschappij in het land aan de Hoorn van Afrika. De fundamentalisten willen er een theocratie oprichten volgens de strengste interpretatie van het islamrecht.

Strijders van al-Shabaab.
AP Strijders van al-Shabaab.
Beeld van een aanslag van al-Shabaab in Mogadishu.
AFP Beeld van een aanslag van al-Shabaab in Mogadishu.