Bijna 10 ton coke: grootste drugsvondst ooit in geschiedenis van Kaapverdië na dood van bemanningslid op vrachtschip

11 Russen opgepakt

Policia Judiciaria
De politie van Kaapverdië heeft de grootste drugsvondst gedaan in de geschiedenis van de eilandenstaat. De autoriteiten troffen bijna 10 ton cocaïne aan op een vrachtschip. Elf Russische bemanningsleden zijn opgepakt.

Het schip onder Panamese vlag was eigenlijk onderweg van Zuid-Amerika naar Marokko, maar moest na de dood van een bemanningslid naar de haven van Praia varen. 

Daar was de politie al ingeseind door het Europese Maritieme Centrum Analyse en Operatie (MAOC), dat drugssmokkel bestrijdt. De organisatie vermoedde dat er misschien wel eens verdovende middelen aan boord konden zijn. Het checken waard.

De politie trof daarop inderdaad heel wat drugs aan op de boot: liefst 260 pakketten cocaïne, goed voor 9,5 ton. Het ging naar lokale maatstaven om een megavondst. Het vorige record dateerde uit 2011. Toen was 1,5 ton cocaïne aangetroffen in een gebouw in Praia, de hoofdstad van de eilandenstaat voor de westkust van Afrika.

Policia Judiciaria
Policia JudiciariaReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.