Bijenfluisteraar ontdekt gigantische nest in muur van huis

Facebook/The Bartlett Bee Whisperer
Op het eerste gezicht merk je niets bijzonders op aan deze bakstenen muur van een huis in de Amerikaanse staat Tennessee. Er moet een warmtecamera aan te pas komen om vast te stellen dat er wel degelijk iets aan de hand is. Gelukkig haalden de wanhopige eigenaars van deze woning in Germantown er een expert bij. Achter de bakstenen gevel zat een gigantisch bijennest verstopt.

David L. Glover aka de 'bijenfluisteraar' doet beroepshalve niets anders dan nesten van waardevolle honingbijen verwijderen en herlokaliseren. Hij oefent deze job al negen jaar uit, maar zelfs deze professional had iets zoals dit nog nooit gezien. Hij vond het zo fascinerend dat hij alles documenteerde en op Facebook postte. De beelden gingen meteen viraal.

Het was dan ook niet niks wat Glover aantrof. "Niemand beseft hoe groot een bijennest kan zijn", legt hij uit. "Iedereen is verbaasd omdat men iets verwacht ter grootte van een wespennest of een horzelnest. Een warmtecamera geeft dan al de eerste aanwijzingen over de exacte locatie en de grootte."

De bijenfluisteraar aan het werk
Facebook/The Bartlett Bee Whisperer De bijenfluisteraar aan het werk

Blijkbaar waren de honingbijen via enkele spleten naar binnengedrongen om nadien hun indrukwekkende korf te maken.

In een eerste fase rookte de expert de verschillende toegangen uit alvorens de muur voorzichtig open te breken, baksteen voor baksteen. En zo openbaarde zich het enorme nest.

Facebook/The Bartlett Bee Whisperer

"De grote rode vlek die de warmtecamera aangeeft, is het broedgebied van de korf", verklaart de bijenfluisteraar. "Het kleine rode vlekje aan de linkerkant is een toegang tot het nest."

Glover kon het nest uiteindelijk succesvol verwijderen. De honingbijen hebben tijdelijk een onderkomen in zijn eigen tuin gekregen tot hij een nieuwe goede plek voor hen heeft gevonden.

Hoe de bijenfluisteraar te werk ging, kan je ook in onderstaande video bekijken:
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Michel Jacobs

  Gratis isolatie, maar helaas misschien ook een vochtbrug! Zolang het maar geen Westelijke muur is, daar komen de meeste slagregens op terecht.

 • Gerrit Rodeyns

  Vermoed niet dat het een koudebrug zal zijn want een bijennest is warm! Van ideale spouwmuurisolatie gesproken.

 • Ilse Appiah - Nti

  ooh lijkt wel dat nest van die mensen in NL op zolder was ook gigantisch !!

 • Anne-Marie Decroix

  Prachtig werk der natuur (maar bij voorkeur niet in mijn eigen huis lol)

 • Jim Bianconero

  Tot ze ineens een gaatje vinden en in huis zitten. Dan zijn het beestjes meer, maar is het ongedierte zeker! Maar ik zou in eerste instantie hetzelfde zeggen, Griet!