Biden trapt campagne af in cruciale staat, Trump haalt uit

REUTERS
De voormalige Amerikaanse vicepresident Joe Biden (76) heeft in Pittsburgh in Pennsylvania zijn presidentscampagne afgetrapt. Hij presenteerde zich als een vakbondsman die opkomt voor de fabrieksarbeiders.

“Ik verontschuldig me niet. Ik ben een vakbondsman," vertelde Biden aan een menigte vakbondsleden zoals staalarbeiders, brandweerlieden en leraren. "Het land is niet gebouwd door Wall Street-bankiers, CEO's en hedgefondsbeheerders, maar door u.”

Populair

Biden was voorheen de vicepresident onder Barack Obama. De politiek veteraan is niet de enige Democraat die het in 2020 namens zijn partij wil opnemen tegen Donald Trump. Ook Bernie Sanders heeft zich kandidaat gesteld. Biden doet het momenteel wel goed in de peilingen.

“De media (Fake News) pushen ‘Sleepy Joe’ hard”, reageerde president Trump gepikeerd op Twitter na nieuwsberichten over de campagne van Biden. “Grappig, ik ben hier enkel maar door Biden en Obama. Zij deden de job niet goed en nu heb je Trump, die het voor mekaar krijgt - en hoe!”

Cruciale staat

In een tweede tweet klonk het zo: “Sleepy Joe Biden houdt zijn eerste rally in de geweldige staat Pennsylvania. Hij weet duidelijk niet dat Pennsylvania één van de beste economische jaren in zijn geschiedenis kent, met de laagste werkloosheidscijfers OOIT, een nu florerende staalindustrie (die dood was) en een geweldige toekomst!” 

Pennsylvania was een cruciale staat in de presidentsverkiezingen van 2016. Door de krappe winst in deze staat won Donald Trump verrassend de verkiezingen.

AFP5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Diane Bernaerts

  Gaat Trump nu echt élke keer reageren als één van de Democratische kandidaten een rally houdt? En dan dat gepoch over zichzelf: die vent is echt zot van eigen glorie! Net Eddy Wally in het groot.

 • ivan de ridder

  Trump zelf is ook al 72 jaar intussen.

 • danny janssens

  Ze maken daar werk van het jongeren banenplan.........

 • Jurgen Vermaut

  76 jaar en wil nog werken...

 • John De Smedt

  76 jaar !!! Is dat de toekomst van Amerika? Goe bezig