Biden overweegt Republikeinse running mate “maar kan niemand bedenken”

Joe Biden.
AFP Joe Biden.
De Amerikaanse voormalige vicepresident Joe Biden zegt dat hij overweegt een Republikeinse running mate te nemen, als hij de Democratische voorverkiezingen wint. Dat zei hij tijdens een campagnebijeenkomst in Exeter.

"Ik zou zeker een Republikein overwegen, maar ik kan zo niemand bedenken", aldus de 77-jarige Biden, die een slag om de arm hield. De vicepresident onder Barack Obama probeert in zijn campagne gematigde Democraten, Republikeinen en onafhankelijken aan te spreken. Hij liet eerder al weten dat het noodzakelijk is om samen te werken met de Republikeinen.

“Veel nette Republikeinen”

"Er zijn een hoop nette Republikeinen. Het probleem is alleen dat ze president Donald Trump niet aanspreken op zijn gedrag", aldus Biden. “Ik weiger te accepteren dat we in een staat van eeuwige oorlog met de Republikeinen verkeren, omdat je het land niet kunt regeren als dat het geval zou zijn”, zei Biden. “We zijn een democratie, en onze democratie is afhankelijk van consensus. We moeten het land juist verenigen.”

Nadat senator Kamala Harris liet weten niet meer mee te dingen naar de Democratische plek in de verkiezingen, zei Biden al dat hij haar graag als running mate wil. De oud-vicepresident gaat in de meeste peilingen aan kop.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christian Deckers

  Democraten hebben totaal geen kruit, hélemaal niks. Als de Republikeinen dan hoofdzakelijk toch zo goed zijn, waarom dan niet meteen een Republikein als president voorstellen mr Biden?

 • Tony Vandermaelen

  Armoede troef.

 • Filip Vanlaeken

  Ongelooflijk : zijn zoon heeft miljoenen geraapt in Oekraine, een notoir corrupt land, terwijl hijzelf daar actief was als politicus. Een onderzoek dringt zich op ! Oei, dat is net wat Trump ook vroeg...

 • Karel Tichmann

  Ik vraag me af, waarom Obama niet Biden gaat aanbevelen?