Biden haalt opnieuw meer campagnegeld op dan Trump

De Democratische presidentskandidaat Joe Biden.
REUTERS De Democratische presidentskandidaat Joe Biden.
De Democratische presidentskandidaat Joe Biden haalt voor de tweede maand op rij meer geld op dan Trump. De Democratische presidentskandidaat en zijn partij sprokkelden in juni 141 miljoen dollar (zo'n 125 miljoen euro)  bijeen voor de campagnekas. In mei haalden de uitdagers van de president nog 80,8 miljoen dollar (zo'n 71,4 miljoen euro) binnen.

Daarmee haalde Biden op maandbasis voor het eerst meer geld binnen dan zijn Republikeinse tegenstrever Donald Trump. De president moest het in mei stellen met 74 miljoen dollar (zo'n 65 miljoen euro). In de maand juni zamelden Trump en de Republikeinen dan weer 131 miljoen dollar in (zo'n 116 miljoen euro) , tien miljoen dollar minder dan Biden en zijn team die maand.

De Amerikaanse president Donald Trump ligt op dit moment achter op zijn rivaal Joe Biden in de peilingen voor de presidentsverkiezingen in november. Toch heeft hij niet te klagen over gebrek aan campagnegeld: de verkiezingskas van Trump en de Republikeinen haalde in het tweede kwartaal van dit jaar al 266 miljoen dollar (236 miljoen euro) aan donaties op.