Bezoekers van grootste hondenshow ter wereld laten eigen hond in hete auto zitten: politie moet 6 dieren bevrijden

Thinkstock
De Amsterdamse politie heeft gisteren de ruiten van zes auto's ingeslagen om oververhitte honden te bevrijden. De politie ontdekte de honden op aanwijzing van medewerkers van de World Dog Show, die momenteel plaatsvindt in de Amsterdamse evenementenhal RAI. Ook de komende dagen controleert de politie extra rondom de RAI op achtergelaten honden.

De auto's stonden op parkeerterreinen rondom de RAI en in parkeergarages. Volgens de politie is het, ook nu de zomerse hitte is afgenomen, in parkeergarages nog steeds zo'n 25 tot 30 graden en kan de temperatuur in auto's al snel oplopen tot boven de 40 graden.

Drie hondeneigenaren hebben een bekeuring van 750 euro gekregen voor het achterlaten van een hond in een hete auto. Drie anderen kwamen ervan af met een "ernstige waarschuwing", aldus de politie.

Hondenwelzijnsteam

Een woordvoerder van de hondenshow vindt het schandalig dat mensen hun hond in de auto hebben gelaten. Volgens hem waarschuwt de organisatie er uitgebreid voor en loopt er ook een speciaal hondenwelzijnsteam rond. "Mensen kunnen niet zeggen: ik heb niets gezien, ik heb niets geweten. Ik kan er met mijn verstand niet bij. Als het uitgangspunt is dat je van honden houdt, hoe krijg je het dan toch voor elkaar je hond in de auto te laten?"

Honden worden gekeurd tijdens de World Dog Show in de RAI, het grootste hondenevenement ter wereld.
ANP Honden worden gekeurd tijdens de World Dog Show in de RAI, het grootste hondenevenement ter wereld.
EPA12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • carmen Van de casteele

  Waarom kunnen ze in Belgie zo geen boetes geven in plaats van waarschuwingen. Daar leren ze toch niets van, beter direct een forse boete, ze mogen zelfs nog hoger liggen dan 750 euro, dan pas gaan ze hun hond niet meer achterlaten in de wagen. Alé Mijnheer Weyts, volg het voorbeeld van Nederland en maak hier een wetgeving van met een serieuze boet en geen waarschuwingen meer.

 • Loesje Vranken

  Geef ze grote geldboetes en een maand cel, het zal hun ogen wel openen zeker.

 • Josepha Van Vlaanderen

  Onvoorstelbaar. Telkens er zo iets gebeurt een strenge straf en verbod van nog een hond te houden.

 • Anita Billen

  En die durven hun honden vrienden noemen. Schandalig.

 • marie-jose Marie-José Anthonis

  En die durven zich dieren liefhebbers noemen chowrn dat is enkel waar ze het voor doen