Bezoekers Chinese techbeurs gaan met hamer los op het hoofd van Trump

Ontstressen door met een hamer in te slaan op de beeltenis van de Amerikaanse president.
AFP Ontstressen door met een hamer in te slaan op de beeltenis van de Amerikaanse president.
Bezoekers van een technologiebeurs in de Chinese stad Shanghai kunnen hun woede niet langer kwijt bij de beeltenis van Donald Trump. Een bedrijf had een kiosk geopend waar mensen een grote pop van de Amerikaanse president te lijf konden gaan met een hamer. Daarop moesten de organisatoren van het evenement ingrijpen.

De ongebruikelijke kop-van-jut op de Consumer Electronics Show Asia werd geïntroduceerd door het Japanse bedrijf Soliton Systems. Dat wilde bezoekers in staat stellen te ontstressen door de kop van Trump in te slaan. De Amerikaanse president heeft de woede van veel Chinezen over zich afgeroepen met zijn handelsoorlog tegen Peking, en dat werd erg duidelijk op de technologiebeurs. 

De actie schoot de organisatoren van de beurs echter in het verkeerde keelgat. Zij stelden dat deelnemende bedrijven geen “aanstootgevende” presentaties mogen geven en tikten het Japanse bedrijf op de vingers. Dat was niet bereikbaar voor commentaar, maar de beeltenis van Trump was vandaag weggehaald.

Sommige bezoekers vonden juist dat de kraam niet ver genoeg ging. “Het zou beter zijn als ik ook mijn handen en voeten zou mogen gebruiken. Ik denk dat de hamer niet bevredigend genoeg is", concludeerde een 31-jarige man eerder deze week. “Ik heb eerlijk gezegd niet zo'n positief beeld van Trump, want hij is nu niet erg vriendelijk tegen China."

Veel Chinezen zijn boos op Trump vanwege de handelsoorlog die hij voert met het land.
AFP Veel Chinezen zijn boos op Trump vanwege de handelsoorlog die hij voert met het land.
De organisatoren van de beurs grepen in en maakten een eind aan de mishandeling van Trump.
AFP De organisatoren van de beurs grepen in en maakten een eind aan de mishandeling van Trump.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.